nawet jest taka mozliwosc !!!!
Gdzie mogę od ręki kupić i wymienić tarcze oraz klocki?
Zwiń
X
-
Gdzie mogę od ręki kupić i wymienić tarcze oraz klocki?
Koledzy, czy macie jakiś namiar na dobry serwis w W-wie zajmujący się sprzedażą i wymianą tarcz i klocków od ręki? Chciałbym zmienić te "świetne" jeszcze oryginalne na zestaw bardziej wyczynowy (przód i tył).
Będę wdzięczny na pomoc. 8)
p.s.
jestem troszkę leniwym i wygodnym gościem i kurcze nie mam czasu na zakup części w jednym miejscu a potem na montaż np. w ASO
ops:
pozdrawiamaczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
-
-
Muszę przyznać, że jestem zielony jeśli chodzi o dobranie tarcz i klocków do oktaśki, pewnie mogą to być odpowiednio brembo i ferodo (mogą być i inne). I nie chodzi mi tu o jakieś wyszukane klocki typu performance (i potem trudno dostępne). Tarcze mogą być nawiercane ale nie koniecznie.Zamieszczone przez Ryży KońJak szybko chcesz to zrobić?
Mogę ci pomóc
Tylko powiedz jakie chcesz tarcze i klocki.
Po prostu chciałbym mieć zestaw pewny, sprawniejszy od "typowego" i dobrze dobrany do charakteru silnika i stylu jazdy.
Niestety moja wiedza jest uboga w tym zakresie
i jestem bezbronny, liczę więc na fachowe wsparcie i doświadczenia kolegów.
k
Termin ? Ha, nawet i dzisiaj... :szeroki_usmiechaczkolwiek...
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
Kolego Zibi, czasem warto dokładniej przeczytać o co chodzi w temacie, a potem dopiero tabliczkami machać! Czy ja napisałem coś o przełożeniu na 312? Czytanie nie boli! Polecam....
Zadałem raczej konkretne i jasne pytanie.... 8)
pozdrawiamaczkolwiek...
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bernardoKolego Zibi, czasem warto dokładniej przeczytać o co chodzi w temacie, a potem dopiero tabliczkami machać! Czy ja napisałem coś o przełożeniu na 312? Czytanie nie boli! Polecam....
Zadałem raczej konkretne i jasne pytanie.... 8)
pozdrawiami dostałes od Piotrusia koknkretną odpowiedź, a jak sie upierasz toZamieszczone przez PiotrusIMO szkoda kasy.Jesli chcesz miec lepsze heble to jest tylko jedna droga - zmiana srednicy tarczy. Poszukaj hebli od 1.8T (a najlepiej od RS'a).
:zlosnik: i uderzaj do Nexusa on ma w swojej ofercie EBC tarcze TurboGroove i klocki GreenStuff... opinie o tym zestawie jak zawsze są podzielone
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Re: Gdzie mogę od ręki kupić i wymienić tarcze oraz klocki?
ewentualnie mozesz sprobowac tacze ATE PowerDisc + klocki ATE PowerPads ... a jezeli to bedzie malo to zmienic plyn + przeowdy hamolcowe na takie w oplocie metalowymZamieszczone przez bernardoKoledzy, czy macie jakiś namiar na dobry serwis w W-wie zajmujący się sprzedażą i wymianą tarcz i klocków od ręki? Chciałbym zmienić te "świetne" jeszcze oryginalne na zestaw bardziej wyczynowy (przód i tył).
Będę wdzięczny na pomoc. 8)
p.s.
jestem troszkę leniwym i wygodnym gościem i kurcze nie mam czasu na zakup części w jednym miejscu a potem na montaż np. w ASO
ops:
pozdrawiambylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
Perfect service by DobryGrzesWawa
Komentarz
-
-
Bernardo, tak jak to wskazal MisiekWAW tak naprawde odpowiadalem na post Twoj i Piotrusia naraz.
Jesli chodzi o konkret to IMHO jesli masz cos zmieniac to zmieniaj przod.
Hamulce z przodu odpowiadaja za ok 70% sily hamowania.
Z tylu mozesz zostawic gladkie tarcze i standartowe klocki.
W dziale Gielda masz swieza oferte Nexusa
- za cene ASO dostajesz towar z wyzszej polki.
Nie bedzie to super wspaniale rozwiazanie,
ale na pdst postow uzytkownikow mozna wnioskowac, ze sa lepsze niz seria.
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz